Sunday, May 17, 2009

Pelajar hanya dijangkiti Rubella

Leptospirosis: 12 lagi dimasuk ke hospital
BUKIT MERTAJAM 16 Mei – Sebanyak 12 lagi pendatang asing tanpa izin(PATI) di Depot Imigresen Juru dikejarkan ke Hospital Bukit Mertajam(HBM), di sini malam tadi kerana dijangkiti penyakit leptospirosis.

Pelatih disyaki menghidapi pericarditis stabil
JEMPOL16 Mei - Kesemua pelatih Pusat Latihan Polis (Pulapol) Air Hitam,Bahau, yang dimasukkan ke Hospital Jempol kerana disyaki menghidappenyakit pericarditis akut kini masih dalam pemantauan tetapi stabil.

11 lagi dijangkiti leptospirosis
GEORGETOWN:Sebelas lagi tahanan pendatang asing di Depot Tahanan Pendatang TanpaIzin di Juru, Bukit Mertajam, dimasukkan ke Hospital Seberang Jaya,dekat sini kerana dijangkiti bakteria leptospirosis.

Pergerakan di Pulapol dihadkan
SEREMBAN:Semua pergerakan keluar masuk kakitangan serta pelatih Pusat LatihanPolis (Pulapol) Air Hitam, Bahau, dekat Jempol, dihadkan semalamberikutan penularan penyakit 'Acute Peri-carditis' yang menjadi puncaseorang pelatihnya meninggal dunia, Khamis lalu.

------------------------------------------------------------------------

1 mati, 26 PATI dirawat
PULAUPINANG 15 Mei - Seorang mati manakala 26 lagi pendatang asing tanpaizin (PATI) dirawat di dua hospital di negeri ini akibat dijangkitileptospirosis iaitu penyakit yang kini jarang berlaku disebabkankencing tikus.

Pelatih polis disahkan maut radang selaput jantung
SEREMBAN15 Mei – Kematian seorang pelatih Pusat Latihan Polis (Pulapol), Jempolsemalam disahkan berpunca daripada penyakit perikarditis akut, iaituradang di selaput jantung.

Pelajar hanya dijangkiti Rubella
BUTTERWORTH15 Mei – Jabatan Kesihatan Pulau Pinang mengesahkan simptom selesemadan demam panas yang dialami lebih 100 pelajar Sekolah Menengah SainsTun Syed Shahabudin di sini bulan lalu adalah disebabkan jangkitanvirus Rubella.

No comments:

Post a Comment