Saturday, May 23, 2009

JENAYAH & MAHKAMAH : SABTU 23 MEI 2009

Raja Petra, isteri gagal hadir
PETALING JAYA 22 Mei - Mahkamah Sesyen di sini menetapkan 17 Julai inisebutan semula waran tangkap terhadap pengendali laman web MalaysiaToday , Raja Petra Raja Kamaruddin yang gagal hadir buat kali keduahari ini.

Image
Bebas pelakon: Pendakwa kaji sama ada teruskan rayuan
KUALALUMPUR 22 Mei - Pihak pendakwa akan mengkaji semula sama ada meneruskanatau menarik balik rayuan terhadap keputusan Mahkamah Majistret yangmelepas dan membebaskan pelakon popular, Fazura ( gambar ) daripadatuduhan mencederakan seorang suri rumah di sebuah kelab malam, limatahun lalu.

Lelaki Aceh dibebas tuduhan edar kanabis
SHAHALAM 22 Mei - Setelah enam tahun merengkok di dalam penjara, seoranglelaki Aceh seakan tidak percaya apabila dibebaskan daripada pertuduhanmengedar 500 gram kanabis.

Remaja meragut mohon maaf daripada keluarga
KUALALUMPUR 22 Mei - Suasana pilu menyelubungi Mahkamah Sesyen di sini hariini apabila seorang remaja lelaki menangis teresak-esak memohon maafdaripada bapa dan kakaknya kerana menyusahkan keluarga selepas diaterlibat dengan jenayah ragut.

Polis bakal jalani pembedahan jantung didakwa terima rasuah
SHAHALAM 22 Mei - Dalam tempoh 47 hari sebelum menjalani pembedahanpintasan jantung di Institut Jantung Negara (IJN), seorang anggotapolis hari ini didakwa di Mahkamah Sesyen di sini atas dua tuduhanmenerima rasuah berjumlah RM35,000, empat tahun lalu.

Pekerja pembinaan dipenjara 36 bulan rompak perunding kecantikan
KUALALUMPUR 22 Mei - Seorang pekerja syarikat pembinaan dihukum penjara 36bulan oleh Mahkamah Sesyen di sini hari ini selepas mengaku bersalahatas tuduhan pindaan merompak seorang perunding kecantikan.

Heroin: Dua didakwa
KUALALUMPUR 22 Mei - Seorang pekerja Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) danseorang penganggur didakwa di Mahkamah Sesyen di sini hari ini atastuduhan memiliki dadah pada pertengahan bulan lalu.

Image
Didakwa bunuh bekas kekasih
TEMERLOH22 Mei - Seorang pekerja pusat aksesori kereta mengaku tidak bersalahdi Mahkamah Tinggi di sini hari ini atas tuduhan membunuh seorangpelajar yang juga bekas teman wanitanya di Mentakab dekat sini, awalbulan ini.

Image
2 penjenayah ditembak mati
JOHOR BAHRU 22 Mei - Dua penjenayah dipercayai terlibat dalam sindiketpengedaran dadah ditembak mati ketika cuba melarikan diri semasaditahan polis di Jalan Bertam, Taman Daya, di sini hari ini.

Image
Mayat tiga beranak ditemui dalam rumah
KAJANG22 Mei - Mayat tiga beranak ditemui dalam keadaan berulat dan berbau dirumah mereka di Bandar Tasik Kesuma, Semenyih dekat sini hari ini.

Penyamun warga Indonesia mati ditembak
BERA22 Mei - Polis menembak mati seorang penyamun warga Indonesia danmemberkas dua lagi rakannya selepas menyamun sebuah keluarga penerokadi Felda Bukit Puchung, dekat sini hari ini.

Syabu RM150,000 dirampas
KOTAKINABALU 22 Mei-- Polis menahan empat lelaki termasuk dua kakitanganawam dan merampas dadah jenis syabu yang dianggarkan bernilai RM150,000selepas melakukan pemeriksaan terhadap sebuah kenderaan yang dinaikisuspek kelmarin.

2 anggota sindiket dadah ditembak
JOHORBAHRU: Dua penjenayah dipercayai anggota sindiket pengedaran dadahbersenjatakan pistol ditembak mati di Taman Daya, di sini, tengah harisemalam.

Remaja melutut minta maaf kepada bapa, kakak
KUALALUMPUR: Seorang remaja menangis teresak-esak sambil melutut di kakibapa dan kakaknya memohon kemaafan selepas mengaku bersalah atastuduhan meragut beg tangan di Mahkamah Sesyen di sini, semalam.

Geng samun terbabit 19 kes di Klang tumpas
KLANG:Polis menumpaskan geng samun yang dipercayai terbabit dalam 19 kes disekitar daerah ini sejak tahun lalu berikutan penahanan lima suspektermasuk seorang wanita warga Thailand, Rabu lalu.

Pemandu teksi wanita dakwa dirogol
KUANTAN:Seorang pemandu teksi wanita mendakwa dicekik, diugut bunuh dan dirogolpenumpangnya, seorang lelaki warga Pakistan, di sebuah ladang kelapasawit, di Felda Lepar Utara, di sini, petang kelmarin.

No comments:

Post a Comment