Monday, May 11, 2009

JENAYAH & MAHKAMAH : ISNIN 11 MEI 2009

Image
5 penjenayah mati ditembak
KUALA LUMPUR 10 Mei - Polis berjaya menumpaskan kumpulan samun wargaIndonesia, Geng Ipol setelah menembak mati lima lelaki warga Indonesiadi Kampung Bahagia, Bukit Lagong, Sungai Buloh dekat sini hari ini.

Mangsa culik ditemui mati terikat
SHAHALAM 10 Mei - Seorang lelaki dipercayai mangsa culik ditemui matidengan kedua-dua tangan dan kakinya terikat di sebuah ladang sawit diPuncak Alam di sini hari ini.

Gerakan banteras cetak rompak
BERA 10 Mei - Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal EhwalPengguna (KPDNHEP) akan terus melindungi hasil seni karyawan tempatandaripada terus menjadi mangsa cetak rompak.

2 polis serbu sindiket dadah ditahan
KUALALUMPUR 10 Mei - Tiga lelaki termasuk dua pegawai polis ditahan keranadipercayai terlibat dalam serbuan ke atas satu sindiket pengedarandadah tanpa mendapat kebenaran di sebuah kondominium di Ampang, dekatsini petang semalam.

Dalang sebar gambar bogel masih misteri
KUALALUMPUR 10 Mei - Ketika gambar-gambar kontroversi membabitkan seorangahli politik wanita didedahkan dalam Internet baru-baru ini, siapadalang di sebalik penyebaran gambar-gambar berkenaan masih menjaditanda tanya.

Jeritan Farina punca dia ditembak perompak
PULAUPINANG 10 Mei - ''Perompak itu panik selepas mendengar isteri sayamenjerit. Jeritan itu menyebabkan dia ditembak dari jarak dekat olehperompak tersebut.''

Cedera selepas meragut beg
KUALALUMPUR 10 Mei - Jika sebelum ini, mangsa-mangsa kes penjenayah ragutterpaksa bertarung nyawa, kali ini penjenayah yang terlibat dalamjenayah itu pula yang menerima balasan.

Polis jumpa bom asap
PULAUPINANG 10 Mei - Polis menemui sebuah beg silang berisi dua kelopakpeluru, sebutir bom asap dan 37 butir peluru hidup dalam kawasan semakdi tepi jalan di Kilometer 6, Jalan Tun Sardon menghala ke arah BalikPulau di sini hari ini.

Perompak mati ditembak
PULAUPINANG 10 Mei – Seorang pengawal keselamatan bertindak nekad menembakmati seorang daripada tiga perompak yang menyerbu masuk sebuah kedaiemas di Kompleks Bukit Jambul di sini malam tadi.


Mat rempit disyaki mabuk nyaris langgar pegawai JPJ
SEREMBAN:Seorang pegawai Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) hampir dirempuh matrempit dipercayai mabuk yang cuba melarikan diri daripada sekatan jalanraya di Jalan Datuk Bandar Tunggal di sini, awal pagi semalam.

Mahkamah putuskan MB Perak sah hari ini
KUALALUMPUR: Persoalan siapakah Menteri Besar Perak yang sah antara DatukSeri Dr Zambry Abdul Kadir dan Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin,akan diputuskan Mahkamah Tinggi di sini, hari ini.

Perompak kedai emas mengamuk
GEORGETOWN:Kira-kira 50 kelongsong peluru ditemui bertaburan di sebuah kedai emasdi tingkat satu kompleks beli-belah Bukit Jambul di sini, yang dirompaktiga lelaki bersenjata api, malam kelmarin.

80 peluru dalam beg galas ditemui
GEORGETOWN:Kira-kira 80 peluru dan bom asap ditemui dalam beg galas yangdipercayai dibuang di Kilometer 6 Jalan Tun Sardon, Balik Pulau dekatsini, semalam.

Datuk disyaki rogol cucu tiri ditahan
KOTABHARU: Seorang lelaki berusia 34 tahun ditahan polis semalam, keranadisyaki merogol cucu tirinya yang baru berusia tiga tahun dalam satukejadian dekat Machang di sini.

Lelaki mangsa samun, culik ditemui mati
SHAHALAM: Seorang lelaki dipercayai mangsa samun dan culik di Damansara,Jumaat lalu, ditemui mati dengan tangan dan kakinya diikat, mulutdisumbat kain manakala matanya ditutup di sebuah ladang kelapa sawit,di Puncak Alam, di sini, semalam.

Malaysia jadi pusat seludup haiwan liar
KUALALUMPUR: Malaysia dikenal pasti satu daripada 10 hab antarabangsapenyeludupan dan transit hidupan liar selain menjadi pusat pemburuanharam haiwan dilindungi kerana kedudukannya yang strategik.

No comments:

Post a Comment